Festival Internacional de Percussió "Ritme Vital"
Pollença, del 3 al 10 de juliol de 2005


El proper mes de juliol la vila mallorquina de Pollença tornarà a ser l'escenari d'un dels esdeveniments musicals més esperats d'aquest estiu.

El Festival Internacional de Percussió Ritme Vital 2005 se celebrarà del 3 al 10 de juliol. Durant aquests vuit dies el públic assistent podrà gaudir i conèixer les meravelloses sensacions que ens oferiran aquests músics amb les seves composicions i instruments.

Ritme Vital 2005 oferirà durant una setmana el sabor de les diferents músiques a través de les actuacions d'alguns dels més importants percussionistes del món. Peter Erskine (EUA), Neil Percy (Anglaterra), Phillippe Spiesser (França), Jasmin Kolberg (Alemanya), Salvador Niebla (Espanya), Glen Velez (EUA), Juanjo Guillem (Espanya), Jesús Salvador "Chapi" (Espanya), Susana Pacheco i Armando Lorente (Espanya), en són només alguns. Paral·lelament se celebrarà el I Curs de Drums & Bass, en el qual, a més dels bateries abans esmentats, tendrem la sort de comptar amb els baixistes Gary Willis (EUA), Juan Carlos Mendoza (Xile/Espanya) i Toni Cuenca (Espanya). El Claustre de Sant Domingo de Pollença (Mallorca) es convertirà així en un gresol multicultural sorgit al voltant del so d'instruments tan diferents com les marimbes, els vibràfons, els djembés, les congues, la bateria o els timbales simfòniques.

Com a complement d'aquest Festival Internacional de Percussió s'ofereix la possibilitat d'assistir a algun dels distints cursos de percussió i baix que estan programats, dins els quals es podran trobar classes intensives dels diferents instruments, classes magistrals i conferències impartides pels intèrprets dels concerts del Festival, com també un elenc de professors convidats que, sens dubte, són grans especialistes en les seves respectives matèries, entre les quals es podrà optar segons les necessitats que tenguin les persones assistents al curs. Percussió clàssica i contemporània, percussió ètnica (djembés, congues, handrumming), bateria i baix, percussió cubana, brasilera i africana, percussió corporal TaKeTiNa, pedagogia de la percussió (percussió per a mestres), percussió per a infants i persones de totes les edats, recursos compositius i un conjunt de matèries que consideram que abasten l'espectre de la música actual, es recullen en la programació del curs.

Un poc d'història.- El curs Ritme Vital nasqué i visqué les seves tres primeres edicions a Madrid (1996, 2000 i 2002). Els seus precursors i, evidentment, inventors,  foren el centre d'estudis NEOPERCUSIÓN de Madrid i els seus dos directors, Juanjo Rubio i Juanjo Guillem. Per a la quarta edició els músics Armando Lorente i Susana Pacheco recolliren el testimoni llegat pels "juanjos" i traslladaren el curs/festival a Mallorca. El poble de Pollença, al nord de l'illa, i el seu Ajuntament, ens ofereixen un infraestructura digna dels millors professionals, i feren possible que l'any passat, Ritme Vital 2004 fos un autèntic èxit d'assistents, públic i crítica. Un any més (el cinquè), des de la nostra associació "Factoria del Ritme" ens hem plantejat aquest festival de percussió com un nou repte, i hem treballat en aquest projecte amb la il·lusió i la fermesa que hem demostrat des de la seva creació.Armando Lorente, director artístic de Ritme Vital

Presentació

Artistes

Programació

Curs de Percussió

Més informació

Contacte